I starten af 80'erne blev hele den vestlige verden taget med storm af den perlende Italienske Lambrusco. (Endda i en sådan grad at den fik det liden flaterende kælenavn "Coca Cola Italico"). Herefter fik vi alle øjnene op for det kæmpe udbud af mousserende vine fra norditalien. Senest er det den søde Moscato Spumante fra Piemonte, der går sin sejrsgang.
Der er to primære metoder til fremstilling af de mousserende vine. Metodo Classico, også kaldet Champagne-metoden, hvor vinen først bliver mousserende efter den er tappet på flaske, og Charmat-metoden, hvor vinen laves mousserende i en tryktæt tank, inden den tappes på flaske. Begge metoder giver gode vine, og det er lidt et spørgsmål om prestige hvorvidt man bruger den ene eller den anden.
Produktionen af mousserende vine i Italien er koncentreret omkring de nordlige regioner, og paletten er fuld. Rosso, rosato eller bianco, Brut, Dry, Demi Sec, eller Dolce. Spumante eller frizzante. De er der alle sammen, og niveauet er højt, og priserne lave.
Herunder kan du se vores komplette liste:
Udover de listede vine kan vi have restpartier af andre spændende mousserende vine. Kontakt os og hør nærmere.
Klik på de enkelte vine for at få flere detaljer.